Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС-Брезник ще развъждат кеклици

Брезнишките ловци ще развъждат кеклик. Решението си са взели на 37-ото отчетно събрание на ЛРС “Сокол”, състояло се на 3 юни. Сдружението развива активно подхранване и разселване на дивеча и стои много добре с резултатите си спрямо сдружения от други райони, увери председателят на ЛРС “Сокол” д-р Валери Величков. 

Ловците са  решили да увеличат членския си внос с 10 лв. и той вече става 35 лв. Таксата за гости е 10 лв. Дружинката в с. Слаковци се обособява в самостоятелна. Гордост за ловците е новото стрелбище. То е разположено върху 22 дка полигон на бившето Машинотракторно училище. Построени са  кули и трап за стрелба  по панички. Предвижда се и възможност за стрелба по силует на дива свиня. 

Строителството на новото стрелбище се е наложило, защото старото не е било лицензирано. Освен това се намирало в лесопарк “Бърдото”, където полицията не разрешавала да се стреля.  Очаква се новата придобивка да влезе в експлоатация през септември. 

Избрани са трима нови членове на управителния съвет на сдружението. Изключени са 86 души, които не са заверявали членството си в продължение на няколко години.

 

Ася Асенова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ