Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС–Горна Оряховица разселването започна с 90 фазана

горна оряховица разселване

90 фазана разсели сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сидер войвода” в Горна Оряховица. Птиците бяха доставени от производственото стопанство на фирма „Сокол-БЛРС“  в Русе.

Някои от ловните дружини прецениха, че ще е по-добре първо да ги настанят в своите волиери, където ще се грижат за тяхното адаптиране някъде около две седмици, след което ще ги пуснат в ловните си полета.
Това е първото разселване на пернат дивеч за тази година. Цифрите показват, че от всички сдружения във Великотърновска област от години ЛРС-Горна Оряховица разселва в ловните полета на своите дружини най-много фазани.

Както обикновено, е предвидено и лятно разселване. А няколко дружини са преценили, че имат възможност да вземат и яребици. В техните ловища вече се забелязват ята от такъв пернат дивеч, той се приспособява добре към местните условия и с разселването може да се разчита на по-стабилно увеличаване на неговата популация.
По-нататък е предвидено разселване и на полудиви патици. Както миналата година и сега птиците ще бъдат пуснати във водоема, който се намира в землището на Долна Оряховица.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ