Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС-Хасково сезонът е по-добър от очакваното

хасково лов

Хасковските ловци  засега са доволни от хода на новия сезон. По-добре е от същия период на  миналата година, смятат в ръководството на сдружението.

От началото на сезона в различните дружинки са отстреляни 1570 пъдпъдъка,  1009 гургулици. Бройката на гривяците е 650.

Паралелно с лова на прелетен дивеч върви и целогодишната борба с хищниците. 41 чакала- най-масово разпространения хищник в този край, са отстреляли ловците. Точният мерник е поразил и  28 лисици.

Ловните излети, както винаги, преминават при добра организация. Всички са категорични, че трябва стриктно да се спазват нормите за отстрел и го правят.  За да има и за догодина, казват ловците, убедени че природните богатства трябва да се ползват разумно.

Статистиката за отстрела в ЛРС-Хасково е оптимистична, особено на фона на разразилите се през последния месец 196 пожара  на територията на област Хасково.  Това сочи отчетът на Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – Хасково.

3 пожара са нанесли  щети в горски територии.  63 огнища са унищожили храсти, сухи треви, паднала листна маса  извън урбанизирани територии. Бедствено положение бе обявено в общините Тополовград и Свиленград заради големия  пожар в  Сакар планина, който обхвана около 15 000 дка площи. Извънредна ситуация бе обявена  и  за цялата Хасковска област.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ