Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС-Ловеч инструктираха дружините преди старта на ловния сезон

ловеч

Инструктаж на дружините преди старта на новия ловен сезон проведе ЛРС-Ловеч. Пред ловците Дико Йорданов, ръководител на ловешкото сдружение, говори за издаването на разрешителни за ловуване, нормите за отстрел, противопожарните мероприятия. Стана дума и за облеклото, свързано с безопасността на ловците, както и за начина и реда на носене на оръжие от дома до ловните райони.

Срещата се проведе по инициатива на ЛРС-Ловеч, в нея участваха както представители на ловните дружини, така и Николай Нисторов, главен експерт „Ловно и рибно стопанство” в РДГ-Ловеч, Младен Миков, директор на ДГС-Ловеч, и д-р Евтим Евтимов, главен експерт в Областната дирекция по безопасност на храните. Ветеринарният лекар напомни за начина на взимане на проби за АЧС, мерките за биосигурност и регистрацията на отстреляните диви свине в модул „Лов” на БАБХ.

На територията на ЛРС-Ловеч поне от три-четири години насам няма случай на АЧС, но все пак бе акцентирано при започване на лова на мигриращ прелетен дивеч при обход на ловните полета да се обръща внимание за евентуални трупове и сигнализиране за АЧС.

Непосредствено преди откриването на лова на едър дивеч ще бъде извършена проверка от страна на държавните горски стопанства съвместно с РДГ-Ловеч във връзка с изпълнение на набавените необходими фуражи за есенно-зимния период, както и планираните биотехнически съоръжения за едър дивеч.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ