140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС-Луковит откриха сезона със скромна слука, курбан и веселие

луковит откриване

Слука може и да няма, или поне не е такава, каквато е била някога, но ловците от ЛРС-Луковит отбелязаха откриването на сезона като всеобщ празник.

Все пак на първите излети вниманието беше насочено основно към пъдпъдъците. Не е да ги няма изобщо, но са редки и всяка паднала при точен изстрел птичка се приема като бонус.

Защото се полагат върховни усилия и се правят големи преходи и от ловци, и от кучета. Такова е положението в днешни дни и в много други райони на страната.

В повечето дружини на ЛРС-Луковит спазиха традицията да се съберат и да се повеселят както те си знаят, а казаните с курбан чорба бяха неизменна част от интериора навсякъде – и в Първа градска дружина, и в дружините от селата Петревене, Торос, Ъглен.

луковит откриване

За веселата част всички бяха на линия, даже и ветераните, за които птичия лов вече е трудно изпитание. Усмивки и добро настроение имаше навсякъде на импровизираните трапези в полеви условия. Та как иначе на такъв празник. Пък за лова тепърва ще се чакат и по-добри дни.

 Повсеместно се отчита засушаване и това е основна причина да не се задържа пернат дивеч по изсъхналите угари. Даже превалелият дъжд в неделния ден (втори ден от сезона) не можа да промени коренно обстановката. Поне освежи за кратко природата и все пак даде надежди за по-ползотворни ловни дни.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ