140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В ЛРС „Сокол” – Разград ловци от 12 дружинки разселиха 462 яребици

разград разселване

Ловци от 12 дружинки на Ловно-рибарско сдружение „Сокол” в Разград разселиха на 16 август 462 яребици. Птиците бяха доставени от стопанството на фирма „Сокол – БЛРС” в гр. Сливен, съобщи специалистът по лова на разградското сдружение Неделчо Неделчев.

разград разселване


В дружина Разград 11 наред с ловците, нетърпеливи да видят новите обитатели на природата в местността “Ратовец” край Разград, бяха Виктория и Александър. Те бяха дошли заедно със своя баща Цветомир Тодоров, който е сред най-активните членове на ловната дружина. Водени от песента на птиците, намерили своя нов дом в ловищата на ловците от Разград 11, децата истински се радваха и сочеха на снимащите ловци къде във високата трева са птиците.

разград разселване


„Така пеят, докато се съберат. Тези птици в природата живеят на ята.”, обясняваха на децата ловците.
355 от 90-дневните фермено произведени дивечови птици са закупени със средства на сдружението. Останалите 107 са резултат от дейността на Националната програма за разселване на дивеч на НЛРС-СЛРБ”, обясни Неделчев.
От стопанството на фирма „Сокол – БЛРС” в Сливен на 16 август 90-дневни яребици за разселване получиха и сдруженията на ловците в Каспичан – 78 птици, и в Свищов – 55.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ