140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В новия брой на “Наслука” – Ловци възстановиха мост

Юри Точев

„Най-сетне завършихме ремонта на моста над р. Струма! На 28 август официално го открихме. Много беше работата, ама не е било напразно! Тука и преди е имало такова съоръжение, но от дългото стоене, а след това и от набезите на злосторници беше почти рухнал, а я виж сега – красота!

Мостът ще свързва пътя ни до ловната хижа, която също ще доотремонтираме, а и ще е в помощ на местните хора, които досега са ползвали обиколния път, за да отидат до вилите или местата си. Ние решихме този проблем с въз­становяването на моста и се чувстваме много доволни и щастливи!” – казва Христо Симе­онов, секретар на 3-а градска ловно-рибарска дружина в кв. „Върба”, към ЛРС-Радомир.

Ето ни най-сетне и пред самия мост.

– Е, какво ще кажеш – гордо се усмихва Христо, – доста зор си дадохме и бая труд хвърлихме, ама не е било напразно! Тука и преди е имало такова съоръже­ние, направено е по време­то, когато председател на дружината е бил Валентин Миланов (Бог да го прости), но от дългото стоене, а след това и от набезите на злосторници, беше поч­ти рухнал, а я го виж сега!

Той ще свързва пътят ни до ловната хижа, която също ще доотремонтираме, а и ще е в помощ на хората, които имат вили и имоти наоколо, че досега всички трябваше да ползват оби­колния път, чак зад гарата, така че този проблем вече е ликвидиран!

Искам да кажа, че не само ловците работихме тук, а и много граждани: бизнес­менът Емил Николов, наш спонсор, Николай Иванов, момчетата от района, кои­то идват тук на риболов и един от най-запалените въ­дичари от квартала Тошко Пенев!

Мостът е направен изцяло от тръбна конструк­ция, с помощта на кран, по­дът е от дървен материал, а за перила сме сложили стоманени въжета. Абе, от­където и да го погледнеш, си е много хубаво, та това ни беше стара мечта, която най-накрая осъществихме, че иначе ни беше като „трън в петата“!

Знаеш ли кога се почув­ствахме истински щастли­ви? Не когато изляхме бе­тона и с гвоздей написахме датата, не когато след това изпихме по чашка ракия за добре свършената работа, а когато получихме най-чистите благодарности от местните хора, които с мно­го мили думи ни благода­риха, и то най-сърдечно, за възстановения мост, тогава бяхме истински щастливи!

И накрая искам да се обърна към колегите от цяла България:

„Уважаеми приятели, аз редовно чета в. „Наслука” и там често срещам материали по та­кива поводи, тук изградили заслон, там си направи­ли клуб, на друго място построили волиер и т. н. Съобщавайте по-често за такива „богоугодни“ дела, защото обмяната на опит е едно от най-важните неща в нашата дейност! Бъдете живи и здрави, вие и ваши­те семейства и НАСЛУКА!“

От новия брой 37 на в. “Наслука”, със съкращения

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ