Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В област Търговище са готови да се противопоставят на заразата

Над 50 ловци и председатели на ловни дружини от Омуртаг се отзоваха на поканата на ръководствата на СИДП и РДГ-Шумен и се включиха в среща за набелязване на мерки за предотвратяване навлизането на африканска чума по дивите свине в Бъл­гария. В заседателната зала на ДГС-Омуртаг, въпреки ранния час, дойдоха ловци от ЛРС-Хан Омуртаг и ЛРС-Антоново, които заявиха готовност да изпълнят мерките, кои­то евентуално ще бъдат предприети при решение на държавните власти за незабавно съкращаване числеността на популацията от диви свине.

По време на събирането беше обяснено как и какви проби трябва да се взимат от отстреляните свине, къде трябва да се предават от ловуващите в област Търговище и какво се прави, ако бъдат открити заболели животни.

Младите ловци от дружините в Омуртаг помолиха колегите си да им посочат най-добрите методи за лов на дива свиня по това време на годината, за да се постигнат по-добри резултати.

На срещата в ДГС-Омуртаг присъстваха ловни експерти от СИДП и РДГ-Шумен, зам.-директорът на РДГ инж. Куздов, директорът на териториалното поделение инж. Красимир Николов, както и много служители на стопанството.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ