140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Провадийско разселиха и яребици

Провадия, Георги Ников

В най-подходящите райони на Ловното сдружение в град Провадия бяха разселени 290 яребици,а това са в местообитанията на ловните дружинки в селата Белоградец,Сженика – Градинарово,Житница,Лопушна,Славейково,Тутраканци – Чайка и Цонево.

“По традиция в нашата дружинка се пускат птици,за да се увеличава популацията,а този път те бяха на около два месеца и в много добро състояние.

Доставиха ни  от сдружението стотина яребици,като 60 от тях пуснахме в ловището в село Тутруканци и в разселването участвахме с ловците Петър Тодоров и Стефан Димитров,а в района на село Чайка  40-те птици бяха пуснати от секретаря на дружинката Георги Неделчев и от младия ловец Здравко Ангелов.

Осигурихме им и храна за първоначалната адаптация.Миналата година също бяха разселени 60 яребици като вече наблюдаваме доста ята с по 30 до около 120 птици в тях”,казва председателят на ловната дружинка Тутраканци – Чайка Камен Кирилов.

Той допълни и това,че от разселените миналата година полудиви патици в района на язовира в село Тутраканци има добра популация,като се виждат по три-четири майки с по седем-осем малки патета.

В три дружинки на Провадийското сдружение са раселени и сто фазана,а това са в ловищата на селата Златина,Арковна и Комарево,където местообитанията са най-добри и има възможност за популацията им.

Предварително районите бяха разчистени от хищници,за да се опазят птиците от тях.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ