140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Шуменско и Търговищко – Запасите на дивеча растат

След направената пролетна таксация се установява, че в областите Шумен и Търговище популацията на дивеча е много добра. На проведения в РУГ в Шумен Съвет по лова, в който взеха участия и заместник областният управител на област Шумен Петко Шаренков, ловни експерти и специалисти от Североизточното държавно предприятие, РУГ, ловните сдружения, директори и експерти от държавните ловни и горски стопанства, се изтъкват много добрите резултати. Според справката, направена от Регионалното управление по горите, през 2016 година броят на благородните елени е бил 5 020, а тази година вече са 6 499. Данните от таксацията за същите години показват, че сърните от 4 421 са достигнали 5 650. Ръст има и при дивата свиня – от 4 967 преди четири години днес наброява 5288.

Едновременно с това неимоверно нараства и броят на хищниците, като чакалите вече са 4 100, а лисиците 2 760. За пореден път ловците поискаха държавата да стимулира финансово отстрела на този вид дивеч, каквато практика имаше преди години.

По време на заседанието на Съвета по лова за зам.- председател беше преизбран адвокат Стоян Стоянов, председател на УС на ЛРС ” Сокол” в Шумен. Председател на Съвета е директорът на РУГ в Шумен Емил Гелов.

Георги Ников

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество „Сокол – Шумен” – гр. Шумен
Пощ. код: 9700
Мобилен: 0894 677 077

Реклама

ЛОГО - СЛРБ