Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

В Якоруда: детско състезание по пъстървов риболов

В град Якоруда се проведе станалото традиционно риболовно състезание за деца до 14-годишна възраст под мотото „Децата могат без дрога”. В трудния улов на пъстърва мериха сили и умения малчугани от сдруженията в Благоевград, Гоце Делчев, Разлог и Якоруда. Участък от Места бе зарибен и подходящо подготвен, за да могат всички учасници да имат равни условия и да покажат възможностите си. Е, показаха и майсторство за възрастта си, и невероятен спортен хъс. 

       В отборната напревара победители са децата от Якоруда с 360 т. На второ място се наредиха младите риболовци от Гоце Делчев със 195 т., а трети са момчетата от Благоеврад със 100 т. Наградата за най-голяма уловена риба грабна най-малкият участник Алекс Лазаров, който е само на 8 години.
        Победителите и призьорите бяха удостоенис купи и медали, а за всички участници имаше специални награди и много лакомства. Ловно-рибарско дружество Якоруда раздаде на всички тениски и шапки с извезано лого. В осигуряване на наградния фонд спомогна и община Якоруда.

      Още подробности и съставите на отборите може да намерите в бр. 32 на „Рибар”, който излиза като приложение на в. „Наслука”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ