140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Вълчедръмските ловци откриха сезона

37-градусов пек нажежи плодородната равнина Златия в най-чакания от ловците ден – втората събота на август. Въпреки жегата обаче най-запалените ловци излязоха в полетата си, за да открият новия сезон. В обход на слънчевите атаки стрелците от втора дружинка на град Вълчедръм – столицата на Златията, поеха по стърнищата още на зазоряване.

Упорити и непреклонни, подпомагани и от верните си помощници – кучетата Берта, Сара и Роза, вълчедръмските ловци претърсваха парцел след парцел и откриваха огън по малкото, сврени по синури и китки балур пъдпъдъци. След първите сватбарски изстрели, оправдавани гузно с месеците почивка, стрелците коригираха мерници и започнаха да увесват слуката по коланите. Най-добър резултат – цели 5 отстреляни пъдпъдъка за около два часа кръстосване на стърнищата, отбеляза  младият ловец Борислав Копривчин.

По 1-2 пъдпъдъка удариха и Пламен Борисов, студентът Любомир Еридански и повечето от местните ловци и гости. Заедно с мъжете по опечената от лятото пръст крачеха и гърмяха и дамите на дружинката Роза Гинина, Бистра Чернева и Милена Цветкова. Когато слънцето напече равната като тепсия равнина, ловците се оттеглиха във вилата си край река Цибрица.

 

Повече информация в бр. 33 на в. “Наслука” на 16 август

 

Иван Стефанов

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ