140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Варна – Успешно развитие на муфлоновото стопанство

Варна, Георги Ников

Започнали преди три години с три муфлона в Ловно-рибарското сдружение във Варна, много бързо се увеличава популацията на този вид дивеч, което е благодарение на добрите грижи,които се полагат за животните.

Стопанството е на територията на ловната дружинка Приселци край черноморския бряг, където условията са много добри и зимите са сравнително меки, което е подходящо за опазването на новородените.

Броят на муфлоните вече достигна до 76, като мъжките са 15 и им търсим пазар, каза председателят на сдружението Колю Панайотов. Тазгодишната популация е много добра и има доста малки.

Специалистите споделят, че условията са близки до предишното находище в Родни балкани, където успешно  се е развивал муфлоновият дивеч.

В момента сме заредили 12 тона царевица и имаме складирани 200 бали люцерна за зимното подхранване на животните в муфлоновото ни стопанство. Дарихме и една двойка – женска и мъжки муфлон на Ловно-рибарското сдружение “Станата” в Нови пазар, с което ще се води популация и в Лудогорието, заключава Колю Панайотов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ