Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Върви им на ловците от с. Дрангово, отстреляха още два трофейни глигана

дрангово лов

Първият за тази зима сняг донесе голям късмет на ловците от дружина Дрангово, която е част от ловно-рибарското сдружение „Маказа 2001“ в Кирково.

В неделя те отстреляха две огромни диви свине. Точни бяха мерниците на Динко Николов и Стефан Русков. Слуката на първия бе 200-килограмов глиган, а на втория 150- килограмов.

Едното прасе беше отстреляно в района на махала Балабанска, а другото в м. „Чала”. И двата глигана са трофейни. Очаква се глигите им да бъдат оценени с медали. Но последната дума за това ще има комисията към Държавното горско стопанство в Кирково.

Ловците от с. Дрангово се радват на добра слука. От началото на сезона са отстреляли 30 прасета, като 5 от тях са трофейни, а глигите им са с дължина от 21 до 23,5 см. Оптимисти са, че така ще им върви и до края на сезона. Председател на дружината е Алекси Петров.

Излетите на дранговските ловци завършват в ловния им дом, който се намира в прочутата местнност „Римския мост”. Там са създали добри условия за първична обработка на отстреляния дивеч.

Валери КОВАЧЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ