140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Във Велико Търново започнаха проявите за Седмицата на лова

Велико Търново, Милка Денева

Началото на проявите за Празника на Съюза на ловците и риболовците в България, Седмицата на лова и опазването на дивеча и новия ловен сезон беше поставено на 5 август във Велико Търново. Два дена тук гостуват членове на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ, председатели на сдружения от страната.

Откриването бе с пресконференция на тема „Екологичната политика на НЛРС-СЛРБ”. Иван Петков, председател на Управителния съвет на националната ловна организация, запозна журналистите с нейната дейност за устойчивото стопанисване и опазването на дивечовото богатство в нашата страна.

104 ловно-рибарски сдружения доброволно се грижат за дивеча, като всяка година заделят по над 6,5 млн. лв. за ловно-стопанска дейност, без да разчитат на финансова помощ от държавата.

В подкрепа на казаното в първия ден на събитието бяха разселени 60 фазанчета. 90-дневните птици, които бяха докарани от фазанарията край Русе, са подарък за ловно-рибарското сдружение във Велико Търново от националната ловна организация.

Търновските ловци и техните гости – членове на Управителния съвет на НЛРС-СЛРБ и председатели на сдружения от страната, пуснаха фазанчетата във временен волиер в землището на с. Хотница. Те ще бъдат тук двадесетина дена, за да се адаптират към условията, после сами ще излетят, за да се разселят в ловните полета и се смесят с местните птици.

От днес и 1600 малки малки балкански пъстърви вече плуват в Хотнишкия водопад. Те ще обогатят рибното богатство в река Бохот.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ