140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Възродиха състезанията по ловна стрелба в ЛРС-Стара Загора

турнир стара загора

На 25 юни на стрелбищен комплекс „Бранителите на Стара Загора“ ловците проведоха турнир в дисциплината „Скийт“ между дружинките, членове на ЛРС-Стара Загора.

В турнира участваха 54 състезатели от 27 ловни дружинки, в отбор по двама.

Състезанието протече при изключителна дисциплина от страна на стрелците и отлична организация от ръководството на сдружението.

турнир стара загора

Турнирът бе открит в ранната утрин от Стойчо Кънчев, член на Управителния съвет на сдружението.

Младата състезателка от Клуба по стрелба към сдружението – Валентина Монева, и инструкторът Кольо Стоянов направиха демонстрационна стрелба.

Съдийстваха Димо Маджаров, Николай Койчев, Ростислав Русев и Кольо Стоянов със техническото съдействие на две млади дами – ловци, отчитащи резултатите – Марина Минева и Мария Магдалена Генова.

Състезателите бяха подкрепяни от колегите си от ловните дружинки, интересът и емоциите в публиката бяха изключителни.

След оспорвана надпревара класацията поведе ЛРД-Бъдеще в състав Станимир Стойчев и Бойко Бойчев, на второ място се класира дружинката в с. Горно Ботево в състав – Минчо Колев, Койчо Койчев, на трето място е ЛРД-Преславен в състав Младен Митев, Живко Петров, и на четвърто място ловна дружинка с.Лозен в състав Борис Ранчев, Иван Петков.

турнир стара загора

В индивидуалната надпревара след престрелки на най-високата стълбица се качи Станимир Стойчев от ЛРД-Бъдеще, на второ място – Живко Петров, ЛРД-Преславен, на трето Димитър Колев от ЛРД-Маджерито, на четвърто място – Ивелин Иванов от ЛРД-Петрово, пети е Венцислав Пеев от ЛРД-Пъстрен    и на шесто място Койчо Койчев от ЛРД-Горно Ботево.

Председателят на сдружението Стефан Димитров награди всички отбори с купи, медали, грамоти и ловни птици за разселване а  индивидуалните състезатели до трето място с купи, медали, грамоти и ловни патрони.

турнир стара загора

С изключително емоционални думи той поздрави участниците, с надеждата, че след години застой на стрелбището се осъществи една мечта за живот, за нови преживявания на място, което е свидетел преди години на бурен състезателен живот. Отбеляза това състезание като първо, но водещо след себе си още много такива в дисциплините „Спортинг“ и „Бягащ глиган“.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ