140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Вечеринка на ЛРС-Момчилград – Незапомнено силен сезон, поляха слуката с голям купон

„И тази година ЛРС-Момчилград изпрати сезона с вечеринка. Тази традиция е от нашите деди и бащи, ще я поддържаме, до­като ни има. Ние сме организация с идеална цел. Няма по-стара от нашата, с което можем да се гордеем – изтъкна в обръщението си председателят на сдружението и член на УС на НЛРС-СЛРБ Лютви Юсеин. -Толкова добър сезон досега не сме имали. От­стреляхме 300 диви свине, 54 лисици, 25 чакала и 7 вълка. Оста­ва ни още нещо, убеден съм, че ще го свършим – унищожаването на хищниците. Ако не ги изчистим, няма да имаме слука. Една ударена лисица спасява най-малко десет заека. Но най-важното за мен и за Управителния съвет е, че изпращаме един сезон без инциденти.“

Той благодари на всички дружини, че вече без някой да ги под­каня, подхранват дивеча и това най-добре се вижда от слуката. Отбеляза също, че сдружението работи перфектно с всички дър­жавни институции, с което доказват, че ловците са лоялни граж­дани.

Много гости уважиха събитието. Сред тях бяха кметът на об­щината инж. Сунай Хасан, председателят на Общинския съвет Юмер Лютви, директорът на Областна дирекция на МВР Вен­цислав Момчилов, директорът на РДГ инж. Юлиян Русев, дирек­торите на ДГС в Момчилград и Кирково инж. Илия Минчев и инж. Митко Манев и началникът на РПУ-Момчилград Валери Спасов. Тук бяха и председателите на ЛРС в Кърджали и Крумовград инж. Васил Дончев и Юмер Юмер, както и директорът на ДУ„Студен кладенец” инж. Георги Шереметев.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно сдружение “Родопи Момчилград” – гр. Момчилград
Пощ. код: 6800
Мобилен: 0885 415 700

Реклама

ЛОГО - СЛРБ