Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Вечеринка в ЛРД-Есеница – Веселие до среднощ

Традиционни са ловните вечеринки, организирани от ЛРД-Есеница, която е част от ЛРС-Вълчи дол. Вече девета година вечеринката е съвместна с ловните дружинки от селата Стефан Караджа и Калоян, а на последната проява участваха и гости от съседните дружинки в селата Михалич, Добротич и Доброплодно, както и от ЛРД-Тръница, която е към ЛРС „Станата“-Нови пазар. Близо 100 ловци и техните нежни половинки взеха участие в празника, които бяха поздравени от Иван Николов, специалист по лова в ЛРС-Вълчи дол, който е и ловец в ЛРД-Есеница. Той им пожела весел празник и добри грижи за дивеча в ловищата, за да има и слука.

Раздадени бяха и награди за заслуги към ловното движение, на първенци в отстрела на диви свине и на хищници. Като от с. Есеница бе отличен секретарят на дружинката Недко Димов в категорията за най-добър разказвач на ловни истории. От ЛРД-Стефан Караджа бе отличен Димитър Добрев за успехи при отстрела на диви свине и най-младият Неджват Ахмедов, който за първи сезон бе с ловна пушка, но доказа, че е много точен с отстреляните от него 6 диви свине. От с. Калоян беше награден Васко Марков за най-много отстреляни хищници, както и неговият колега Живко Тодоров за най-добър събеседник.

По традиция се организира и томбола с много награди. Нераздадените от тях бяха пуснати на търг, а това бяха ножове и други ловни атрибути на високи цени и събраните парични средства от 180 лева се използваха за заплащане на музиката. Представителният оркестър „Черноморец“ от Варна засвири игриви мелодии и най-нетърпеливи да се хванат на хората и танци­те се оказаха жените. Както винаги, празникът продължи до три и половина след по­лунощ, а край отрупаните маси с мезета, подготвени с майсторлък от ловците, както и с качествени домашни ракии и вина, градусът на настроението растеше. Имаше и мезета от диви свине, отстреляни от ловците в последния ловен сезон. Добри Митев, председател на ЛРД-Стефан Караджа, която е с най-голяма слука при дивите свине в последния сезон – 17 бр., сподели: „Най-хубавата вечеринка се провежда в нашия край, по традиция ловците и техните дами обичат да се веселят, така беше и в последната проява, която ще я запомним задълго.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ