Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Вечеринката на ЛРС-Троян събра рекорден брой ловци и риболовци

Традиционната вечеринка на ЛРС-Tроян събра рекорден брой ловци и риболовци, представители на техните семейства и гостите от сродната организация от Априлци в ресторант „Бъл­гария“ в Троян, където вдигаха наздравици послучай закриване на ловен сезон 2017/2018.

Членовете на УС на ЛРС-Троян бяха поканили народния представител Иван Миховски, председателя на Общински съ­вет Петко Пенков Троян, управителя на фирма „Сокол-БЛРС“ Борислав Бечев, зам.- директора на Северозападно предпри­ятие Димитър Шишков, Радостина Петкова, главен инспектор на РУ на МВР-Троян, директорите на горски стопанстава: Ма­рин Багаров-Борима, Милко Станчев – Троян, Красимир Цанин- Черни Осъм, Валентин Шипковенски – „Русалка“-Априлци, Петя Гатева, районен съдия, и Румен Петров-окръжна прокуратура в Ловеч.

В приветствието си Минко Акимов сподели с всички задовол­ството, че 120-годишното троянско сдружение е отново на чел­ните места по отстрел на различен вид дивеч: дива свиня-1271, благороден елен-11, сърна-94, чакали-200, лисици-113, пъдпъ­дъци-1673 и др. Той подчерта,че този сезон бе резултатен и в отстрела на вълци – 7 бр., благодарение на ловците от Тер­зийско, Балканец и Бели Осъм. Тези успехи нямаше да бъдат постигнати, ако членовете на ЛРС-Троян не се бяха грижили за обитателите на планината. Той благодари на председателите и ръководителите на лова за дисциплината в дружинките, което допринесе да няма произшествия и констатирани нарушения по Закона.

След поздравите от страна на гостите започнаха с наградите за изминалия ловен сезон, неизменната томбола, викторината и търг.Тази година отново първенец по отстрел на дива свиня стана ЛРД-Велчево-115, следвани от ЛРД-Орешак, отстреляли с 10 по-малко, 105. Бронзови медалисти станаха ловците от ЛРД-Зла река със 74 бр. Наградени бяха и най-добрите дружин­ки, които могат да се похвалят с добра слука на хищници като ЛРД-Голяма Желязна-50 бр, Борима-36 и Врабево-25. ЛРД- Врабево пък получи и грамота за първото си място в отстрела на пернати-пъдпъдък, гривяк и гургулица. Прекрасната водеща обяви и индивидуалните награди. Тази година при жените по­бедителка стана младата Невена Ангелова от ЛРД-Шипково заради отстреляните от нея 5 диви свине. При мъжете голяма­та награда грабна Цонко Тотев Вълков -17 бр. Той бе награден с луксозното издание на книгата „Ловът в България.“ Ловецът отборимската дружинка Рейхан Османов Ибрямов е първенец в отстрела на хищници. Всички получиха грамоти и по една те­ниска, а ЛРД-Голяма Желязна получи и специален подарък от инж. Борислав Бечев – 30 бр. 60-дневни фазана за разселване в природата.

След официалната част дойде време и за най-чаканото – том­болата. Печелившите номера бяха теглени от красивата Ани Не­нова, певица на оркестър „Мераклии“, които в продължение на няколко часа не спряха да свирят. Бяха разиграни дива свиня, торти, гориво, маси, столове, вечеря за двама, които бяха даре­ни от спонсори. Най-голямата изненада бе изтегленият първи печеливш билет №520 -дива свиня, одрана и готова за термична обработка. Тя се падна на полицай №1 в Троян Радостина Пет­кова. В някои дружинки имаше по два и три печеливши билета. И като красив финал на томболата наградените тропнаха една ръченица. Но с това купонът не свърши, напротив, адреналинът се вдигна още повече по времето на търга за дива свиня, сърна, двойка фазани, две живи патици, торта с ловни мотив и тениска „Най-добър гонач“. Петко Пенков – новоизбраният председател на Общински съвет-Троян, надскочи всички в цената за сърната и я подари на ловна дружинка. А дружинката от ЛРД-Балканец си похапна вкусната торта с ловни мотиви.

Имаше и малка викторина с Минко Акимов и дружинките.Тр­бяваше да разпознаят уреди за предене, за жънене и др. и да посочат кой ловец може да изпълнява функцията на уреда в дружинката. Много смях съпътстваше тази игра. Настроението бе чудесно, част от което всеки отнесе в дома с

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ