Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Велико Търново – Еколозите разчитат на сигнали, за да спасяват бедстващи птици

еколози птици

За два месеца еколози от великотърновската екоинспекция, която работи на територията на Великотърновска и Габровска област, успяха да помогнат на няколко изпаднали в беда птици.
В институцията са получили няколко сигнала от граждани за излюпени тази година бели щъркела, които имат нужда от помощ. Те са открити в землищата на селата Иванча и Павел, Полскотръмбешка община, великотърновските Самоводене, Пушево и Ресен, Долна Липница, Павликенска община, край Габрово и Севлиево, в района на севлиевското село Кормянско, свищовското Драгомирово, Янтра и Писарево в Горнооряховската община, лясковските Козловец и Мерданя, стражишкото Горски Сеновец
Служителите на РИОСВ спасяват още горска ушата сова, открита случайно в землището на Лясковец, черен бързолет, кукумявка и черен кълвач в района на Велико Търново.


Граждани откриват и три горски улулици с пречупени крила край Велико Търново, Трявна и габровското село Смиловци.
Загрижени граждани редовно подават сигнали в екоинспекцията за изпаднали в беда птици, които имат нужда от помощ, за да не загинат. Така екоспециалистите имат възможност да спасят пернатите.
Според данните най-много са пострадалите по някакъв начин бели щъркели. Всички птици се прибират и изпращат за лечение и по-нататъшни грижи в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ