140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Велико Търново: НЛРС-СЛРБ отбеляза своя празник

На Преображение Националната организация на ловците и риболовците за поредна година тържествено отбеляза своя празник. В присъствието на председателя Иван Петков, членовете на управителния съвет, множество гости и симпатизанти празникът започна с поднасяне на венци на паметника на един от първооснователите Стефан Стамболов във Велико Търново.

След това в катедралния храм „ Рождество на пр. Богородица“ в старопрестолния град бе отслужен молебен за здраве и успех на всички ловци и риболовци в България.

Честването продължи с традиционния събор на ЛРС-Велико Търново преди откриването на ловния сезон. Там се състоя и турнир по ловна стрелба, в който се включиха 43 състезатели, спечелен от Бюлент Йонджак от ЛРД-Русаля, а отборен победил сред 22 дружини, участвали със свои отбори, станаха отново стрелците на дружината в с. Русаля.

Наградени бяха победителите в ежегодния литературен конкурс за къс разказ „Дивото“ за наградата „Дончо Цончев“, като стъкленият плакет бе за творбата на Любомир Йорданов „Децата на дивите гъски“.

По случай неговата 60-годишнина със званието „Заслужил деятел на НЛРС-СЛРБ“ бе удостоен Спас Спасов от ЛРС-Пазарджик, дългогодишен кореспондент на сп. „Лов и риболов‘ и в. „Наслука“.

Обстоен репортаж вижте в новия брой 32 на в. „Наслука“ от сряда, 10 август. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ