Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ветеран отстреля трофеен глиган в дружина Лозево

лозево лов

Много зрелищни излети проведоха ловците от шуменското село Лозево. Имаха добра слука в двата поредни дни на спокоен откъм време декемврийски уикенд. Председателят на дружината Илия Величков разказва за случилото се, след като големите емоции са стихнали.

„Уикенд ли бе да го опишеш! Момчетата се събраха ентусиазирани след успешния съботен излет, когато паднаха два глигана. Точен беше Велико Великов. В неделя пак сме с нови сили и жажда за поредната доза адреналин. Организацията бе направена, документите оформени, както изискват разпоредбите. Потеглихме към пусиите в м. „Пясъка“.

лозево лов

Още в ранните часове гоначите вдигнали сюрия начело с голям нерез, който умело се отделил и се опитал по типичния за опитен глиган начин да се измъкне. Не след дълго минава през пусията на дядо ми Величко. Той е на 86 години и е най-възрастният ловец в Шуменското сдружение. Въпреки голямата дистанция и обикновената пушка ИЖ, дядо успява да улучи и рани глигана с изстрел във врата от цели 60-70 метра.

Постижение, което остави всички ни безмълвни, с пожелание всекиму такова дълголетие в лова. Малко след това животното излиза на нашето момче с точния мерник Калоян Костов и той го довършва.

Но не спираме дотук. Към обяд гоначите успяват да вдигнат втора сюрия и тогава Коста Великов се отчита с точен изстрел.

лозево лов

Държа да отбележа отличната работа на гоначите Илиян Лазаров, Мехмед Мехмедов от ЛРД-Градище и Нивелин Маринов.

Изпратихме един незабравим уикенд с добра слука, благодарение на всеобщия ни труд и грижи, които полагаме към дивеча и гората. Гордея се, че имаме страхотен колектив с много добри момчета!“      

***

Илия Величков, на 30 г., е най-младият председател на дружина в състава на ЛРС-Шумен. Три поколения ловци са там. Бащата Нивелин Маринов е на 62 г., а дядо Величко Георгиев е на цели 86 г. и все още ловува, при това успешно, както се вижда.

С 8 отстреляни диви свине в с. Лозево са сред добре представящите се дружини през сезона. Челници са ловците от с. Новосел с 12 точни попадения.

Младен ДОБРЕВ   

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ