Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Влак уби вълчица в Кресненското дефиле

вълчица кресненското дефиле

Когато ми съобщиха за това събитие, въобще не повярвах. И не само аз. Естествено, че това се е случило в нощните часове и свидетели на този абсурден случай няма.

Служителите, които охраняват и поддържат ж.п. участъка в южната част на Кресненското дефиле, откриват мъртва вълчица в канавката до релсовия насип на линията до тунела преди спирка “П.К.Яворов”. Обаждат се на техен колега, който е и ловец от дружинката в с. Стара Кресна Петър Крандорски. Оглеждат внимателно трупа на хищника, но не откриват никакви следи от стрелба с пушка.

вълчица кресненското дефиле

Прехапаният език не бил посинял, което би насочило отговора към отравяне. Най-вероятният извод е удар на локомотива със животното, а някакво хипотетично обяснение за тази възможност е, че е намерено в участък от линията в Кресненското дефиле, където от едната страна  има петметрова подпорна каменна стена да предпазва от свличащи се камъни, а от другата пак стена, стигаща до р. Струма.

Вълкът е изключително умно и предпазливо животно и истинска загадка е как точно се е озовало в безизходно състояние пред идващия влак.

Голяма част от ловните случки се доукрасяват, за да се засили драматизма на събитието. Не мога да предполагам как читателите ще приемат разказаната случка с вълчицата и влака, но вече иносказателно е ясно, че и държавните железници се включиха в борбата с хищниците.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ