140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Внимание: България гори! Колеги, моля подавайте сигнали!

От ЛРС-Монтана се обърнаха към нас с проблем, с който ловците се сблъскват всекидневно. Става дума за паленето на стърнища и обработваеми земи, за да се прочистят площите от сухи треви и плевели. Това се случва не толкова през лятото след жътвата, а по-скоро преди пролетната обработка на почвата.

Но сега е и времето за пролетно разселване на фермерно отгледани дивечови птици. Тази дейност тече и в ЛРС-Монтана. А ловците повсеместно се жалват, че няма къде да намерят спокойно място за разселване в полските площи, тъй като земеделците повсеместно палят стърнищата и цялото поле е почерняло. И това не е само в Монтанско, но и в много други области на страната.

Ловците от Монтанското сдружение апелират към ръководството на Националната организация да информира отговорните държавни институции за случващото и да настоява за бързи мерки и строг контрол по административен път по отношение паленето на земеделските площи. А нарушителите да бъдат адекватно наказвани.

За да стане това, е необходимо колегите от цялата страна да изпращат сигнали за запалени стопански земи, както и снимков материал от горящите полета.  Сигналите трябва да бъдат изпращани до спешния телефонен номер 112,  Регионалните инспекции по околна среда, Общинските служби по земеделие и НЛРС-СЛРБ. Апелът ни към вас е да публикувате информация и снимков материал във Facebook, за да обърнем внимание на обществото за мащаба на това престъпление срещу българската природата и да провокираме широк отзвук, което да доведе до прилагането на спешни мерки за справяне с този проблем от съответните държавни институции.

Призоваваме ви да  бъдете активни и отговорни към този проблем, защото и сега забрана за палежите има, но като няма контрол, никой не се сеща за нея. И страда природата, страдат и ловците, че полагат грижи за дивеча, а както изглежда, няма да има резултат от техните усилия.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ