Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Внимание: прясна ли е рибата

Експерти от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури дадоха някои препоръки на населението при избора на риба в навечерието на Никулден. При закупуване трябва да се огледа визуално търсената риба: повърхността й да е покрита с тънък слой слуз. Ако слоят е плътен – това значи, че е престояла по-дълго време. Люспите трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Хрилете да са с розово-червен цвят. Очите да са бистри. При натискане с пръст, вдлъбнатината трябва да изчезне бързо.

Инспектори от Агенцията, заедно с екипи от Българската агенцията за безопасност на храните извършват системни проверки по обекти за производство и търговия с риба и рибни продукти в цялата страна. Целта е да се гарантира легитимния произход на рибата и рибните продукти и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни търговци целящи злоупотреби.
  

При проверките инспекторите следят за регистрацията на обектите, производствения капацитет на стопанствата, наличие на документи за произход на рибата и цялостно спазване на действащото законодателство.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ