Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Внушителен ловен събор на „Попови ливади”

събор попови ливади

Повече от две хиляди ловци от ловните сдружения в Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог се събраха на поляните в м. „Попови ливади” в Пирин планина на станалия вече традиционен ловен събор, който се провежда вече за седма година.

Символични домакини на събитието са двете сдружения в Гоце Делчев и Петрич, които тази година отбелязват 110-годишен юбилей от организираното ловно движение в района.

събор попови ливади

Проявата премина под наслова “За всеки от нас е гордост и чест да бъде ловец и риболовец”. Гости на събора бяха представители на областната администрация в Благоевград, кметове на общини от Югозападна България, директори и служители на регионални служби на МВР, на горски стопанства и много граждани

събор попови ливади

Специални гости на събитието бяха ръководители на ловни организации от Солун, Драма, Неврокопи и Доксато, водени от председателя на ловната организация в Северна Гърция г-н Франгидис.

Н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим благослови съборяните и извърши тържествен водосвет на ловните знамена от четирите сдружения.

събор попови ливади

„Нека пазим и закриляме създадено от бога дивечово богатство, красивата българска природа и духът на другарство и приемственост на ловните традиции”- каза той.

Съборът беше открит с приветствие от председателя на националното ловно-рибарско сдружение инж. Васил Василев. 

събор попови ливади

„Такива чудесни ловни празници – каза той – са израз на единството и сътрудничеството на ловната общност с държавни и обществени организации в името на умножаването и опазването на дивечовото богатство и красивата българска природа.”

Н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим беше изненадан от връчените му почетни плакети от инж. Василев и участващите в събора ловни сдружения за сътрудничеството, благословията и духовната заръка за партньорство, другарство и здраве за ловците.

Председателя на ловната организация в Северна Гърция г-н Франгидис топло приветства гостите на събора от името на 40-хилядната ловна гръцка организация за ползотворното партньорство и сътрудничество в съвместни проекти по различни аспекти на ловната политика и дело. В знак на благодарност за доброто сътрудничества между двете национални ловни организации той подари на инж. Василев статуетка на древногръцката богина на лова Артемида и значка на ловната организация.

Почетни плакети получиха кметове от региона за доброто взаимодействие с ловните организации и ловеца Атанас Узунов за спечелен приз в Полша на състезание за ловни кучета, работещи на стойка.

събор попови ливади

Паметникът на организатора и вдъхновителя на освободителните борби в Македония – Гоце Делчев, беше отрупан с венци и цветя на признателност от УС на НЛРС-СЛРБ, ловното сдружение в Благоевград, от сдружения и дружини от Гоце Делчев, Петрич, Сандански и Разлог, от регионални общини и ведомства.

събор попови ливади

До късно вечерта поляните на „Попови ливади” се огласяха от богата музикална програма с професионални и самодейни изпълнители на пиринския фолклор.

Кузман Петров

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ