Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Волиер е последната придобивка на ловците от ЛРД– Самоводене

волиер самоводене

Ловците от ловно-рибарската дружина във великотърновското село Самоводене продължават да обновяват материалната си база. Новото от това лято е волиерът, който те направиха с общи усилия. В него ще настаняват взетите за разселване птици, за да се приспособяват към местните условия.
Той е разположен така, че през него да тече вода от близкото изворче и е покрит, за да предпазва фазаните от хищниците. Мъжете сковаха от дъски и специални места, където да кацат фазаните, и следят за тях винаги да има зърно, преди да ги пуснат на свобода и те сами да започнат да се грижат да прехраната си.

волиер самоводене
Exif_JPEG_420


Всеки, който види материалната база на дружината, ще се съгласи, че тя е една от най-хубавите в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново.
Това е стабилна сграда сред широколистни дървета, с добре обзаведени кухня и трапезария, барбекю, пещ. Ловците от ЛРД-Самоводене се събират винаги тук, за да открият и закрият всеки ловен сезон. И след като председателят на дружината Ангел Тодоранов се слави като отличен готвач, няма начин трапезата винаги да не е добре подредена, с вкусни ястия, приготвени в пещта, със скара и подходящи напитки.
Базата е оградена с телена мрежа, вратата се заключва, за да не влизат злосторници.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ