140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Време е да изрежем тумора, наречен бракониерство

Драги приятели, колеги от състезателния риболов и всички почитатели на нашето хоби! Като председател на БФРС не мога да бъда безучастен към ширещото се бракониерство, придобиващо големи мащаби през последните години и невъзможността на държавните институции, отговарящи за рибните запаси, да упражняват нужния контрол. Последният пример за това е на 11.11.2016 г. на язовир „Ал. Стамболийски”. Наши колеги шаранджии са нападнати от група бракониери с брадви и по чудо не се е стигнало до фатален край на инцидента.

Аз, в качеството си на председател на БФРС, съм писал и осъществявал контакти с ИАРА за съвместно сътрудничество и помощ в тяхната дейност, защото ние, нормалните риболовци, сме всеки ден на терен и можем да упражняваме контрол и помагаме за спазването на закона. Отговорите бяха в посока да „изчакаме малко, не е сега момента”. Ясно е, че всичко това е свързано със законодателни промени, които ние предложихме, но така и стоят без отговор.

Държавният чиновник очевидно не иска да работи с нас. Не сме поканени досега на нито един обществен съвет, на който да обсъждаме проблемите на риболовците в България. Време е глас имащите да чуят за нас, защото ситуацията вече излиза извън контрол. Създаването на рибоопазващи организации мисля, че е в правилната посока. Време е да престанем да търпим бракониерството като някакъв тумор, развиващ се между нас, а просто да вземем скалпела и да го изрежем.

Очаквам подкрепа от всички и моля всеки, който е свидетел или знае за подобни нарушения да сигнализира веднага без страх на контролните органи или на БФРС. И все пак знайте, че трябва да се спазват законите на Република България.

  Георги Михайлов Стефанов, председател на БФРС

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ