Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Всяка година нещо ново на стрелбището на ЛРС – Велико Търново

велико търново стрелбището

Като че ли няма година, в която към ловно-стрелковия комплекс на сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново да не е прибавена някаква новост.

През 2023 стрелбището се сдоби с полоса за бягащ глиган. Мечтата на ловците беше там да има и питейна вода. Прокарването на водопровод обаче, не се оказа така лесно по простата причина, че имаше притеснение дали водата ще може да стигне дотук заради слабото налягане в тръбите.

Най-после и тази мечта се сбъдна. От тази година вече има и чешма с два чучура, за да може водата спокойно да се използва и за пиене, и миене. Приятели на Пламен Филев, председател на Спортния клуб по ловна стрелба, на който сдружението разчита много за поддръжката на обекта, му я подариха по повод неговата 50-годишнина.

А сдружението купи три големи вентилатора, които бяха монтирани под козирката на навеса. Сега те раздвижват въздуха и осигуряват някаква прохлада в летните дни, за да не е чак толкова горещо тук.
Най-интересното за ловците, които идват на стрелбището да стрелят, е друго. На 30-метровата кула, която се издига в края на терена, беше монтирана машинка за изстрелване за панички. Пламен Филев гарантира, че такова нещо няма другаде не само в България, но и на Балканския полуостров. А може би и в Европа…

велико търново стрелбището

Стрелбата по панички, изстреляни от такава височина, е истинско предизвикателство за състезателите и това те изпитаха в края на юни по време на финала на турнира по ловна стрелба в дисциплината „Спортинг” за Купата на НЛРС-СЛРБ.
Ще има ли още нещо ново на ловното стрелбище в м. „Картала“ край Велико Търново тази година, ще се разбере по-нататък.
Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ