Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Втори сме на световното първенство по спининг в Босна и Херцеговина

световно босна и херцеговина

Общо 17 страни се събраха в Босна и Херцеговина за участие в 21-то световно първенство по улов на хищна риба с изкуствени примамки от брега. Българският отбор замина като световен шампион от предишното издание, проведено миналата година по това време на река Въча край Девин.

И сега нашите спинингисти се представиха блестящо и завоюваха сребърните медали. Световен шампион стана тимът на Италия, а трети е Чехия. В челната шестица се класираха още Румъния, Украйна и Словакия.

световно босна и херцеговина

Индивидуален световен шампион стана италианецът Давиде Недроти, следван от съотборника си Марко Фертакатена и Никола Зовко от Босна и Херцеговина. Нашият Георги Гетов е шести, а младокът Боян Ярков – седми.

Българите играха в състав Георги Гетов, Тодор Костадинов, Боян Ярков и Евгений Бон. Делегат на БФРС на мондиала беше Станил Йотов.

В състава на нашата група бяха още Любомир Бояджиев, Петър Лаков, Стефан Йорданов и др.

световно босна и херцеговина

Нашите момчета заявиха високи претенции за призово класиране още през първия манш на река Лепеница, когато заеха втората позиция непосредствено след италианците, но позволиха водачите да дръпнат с 8 точки разлика.

През втория манш българите се представиха още по-силно и скъсиха разликата с италианците до 4 точки. Същевременно дръпнаха на преследвачите много убедително и не допуснаха някой да ги изненада.

В хода на втория манш борбата беше за третата позиция, понеже италианци и българи бяха много напред. В крайна сметка Италия заслужено се окичи със световната титла, а нашите спинингисти са вицешампиони.

световно босна и херцеговина

Българският отбор вече натрупа солиден авторитет и е сред лидерите в тази дисциплина, вземайки титла, второ място и няколко трети места на последните издания на мондиала в спининга.

Най-радващото е, че в състава влизат и млади момчета – надъхани и амбицирани за големи дела, а това е гаранция за трайни успехи и в бъдеще.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ