140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ядем предимно вносна риба

Любопитни анализи са направили от природозащитната организация WWF България. От там обявиха, че на българския пазар се реализира едва 32% риба и морски деликатеси наше производство. Останалите проценти се заемат от вносна продукция. Най-често рибата се внася от Испания, Гърция и други държави от ЕС, но в много случаи тя не е уловена или произведена на територията на държавата-членка, а внесена там от трети страни.

По данни на Евростат над половината от вноса в ЕС е от развиващите се страни. Устойчивостта на морската храна се оказва относително важна тема за търговските вериги в България, показват данните от проучване на WWF. В него участваха шест от най-големите супермаркети и хипермаркети с общо 312 обекта.

Веригите у нас отчитат тенденцията за увеличаване на потреблението на храни със сертификати за устойчивост, насочени към опазването на околната среда и разумното използване на природните ресурси. Предлагането на устойчиво добити риба и морски деликатеси може да се превърне във важен елемент от бизнес стратегиите на водещите български вериги.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ