140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Янчо Янев: ИАРА извършва засилени проверки в Черно море

      Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) извършва засилени проверки в Черно море. Това заяви изпълнителният директор на ИАРА Янчо Янев, който взе участие в кръгла маса на тема „Смъртността на делфините и влиянието на риболова върху популацията им“, която се проведе в град Бургас. Той подчерта, че към момента няма констатиран улов на делфини.

    ” От началото на годината инспекторите на Агенцията са извършили 3954 проверки в Черно море. От тях 489 са на улов на калкан”, уточни Янев. По време на срещата стана ясно, че рибарската общност у нас няма вина за зачестилите случай на мъртви делфини. Янчо Янев припомни, че предстоят да бъдат направени промени в Закона за рибарството и аквакултурите. „По време на работна група тази седмица с бранша ще обсъдим измененията”, каза още той. Янев подчерта, че на срещата ще бъдат поканени и представители на неправителствения сектор.

     Във форума участие взеха и представители на Министерството на околната среда и водите, Гранична Полиция и неправителствени организации.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ