140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Япония – Изложение на морски продукти „Osaka Seafood Show“

Повече от 2 хиляди японски компании и 10 хиляди гости участваха в традиционното международно изложение на мор­ски продукти „Osaka Seafood Show 2019“. Наред с показвани­те новости и съвременни технологии в бранша, по време на форума се постигат и важни търговски споразумения, които да гарантират задоволяване на необятния рибен пазар в Страната на изгряващото слънце.

Може би най-значимата сделка е сключена с индонезий­ската компания „Perinus“, според която през тази година ще бъдат доставени 240 тона тунец на стойност 4 млн. долара. Индонезийците също не скриха задоволството си от подписа­ното споразумение, изтъквайки, че разширяването на конта­ктите с японския рибен бизнес е от полза и за двете страни.

В тази връзка е уместно да се изтъкне, че японците са сред челниците в света по консумация на риба на глава от насе­лението: 58 кг годишно. Цифрата е внушителна на фона на средната за света консумация от 17 кг риба годишно. Оче­видно за задоволяване на пазара ще трябва да се работи усилено.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ