Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Язовир „Мандра” отново е обект на бракониерски набези

бракониерски мрежи

*След известно затишие отново насочва­ме вниманието си първо към язовир „Ман­дра“. Там бургаски инспектори от ИАРА извадиха 10 бракониерски мрежи с обща дължина 1000 метра. Уловената в тях 200 кг риба (шаран, бяла риба, платика) е даре­на на Зоопарк Бургас.

*По-рано, при рутинен обход по вода с патрулна лодка, бургаските надзорници из­вадиха други 8 бракониерски мрежи с обща дължина 500 мета от същия язовир. Тогава рибата беше своевременно освободена.

*От езеро Вая край Бургас също са изва­дени 9 бракониерски мрежи, които са иззе­ти за унищожаване. Рибата (150 кг шаран, каракуда и бяла риба) е освободена вед­нага.

*Извършена е проверка на любителите риболовци на язовир „Порой“. Всичките 93 човека са били с редовни риболовни биле­ти и нарушения не са установени.

*Инспектори от Монтана, Враца и Видин извършиха поредица от проверки по во­доеми на териториите на трите области. Имало е установени нарушители с риболов без билет. При проверка на автомобил в гр. Белоградчик са намерени мрежи, лод­ка и гребла, риба не е имало. Провереното лице е системен нарушител със 17 влезли в сила Наказателни постановления и вля­зла в сила присъда. Цялата преписка ще бъде докладвана до Районна Прокуратура гр. Белоградчик.

бракониерски мрежи

*След подаден сигнал от любител ри­боловец, служители на ИАРА-Сливен, съвместно с доброволен сътрудник, из­вършиха нощна проверка по вода на язо­вир „Жребчево“ в местностите Парапулова чешма, Конарска река, Гурковско сметище, общ. Гурково. Открити и извадени от вода­та са 6 броя бракониерски мрежи с обща дължина 500 метра. Уловената в тях риба от вида платика – 30 кг, сребриста каракуда – 12 кг, шаран – 4 кг, морунаш – 3 кг и кос­тур – 1кг е освободена и върната обратно. Мрежите се иззети за унищожаване.

*Язовир „Ал. Стамболийски“ е бил обект на щателна проверка от служители на ИА­РА-Велико Търново. При обхода са открити 5 бракониерски мрежи с обща дължина 250 метра. Те са иззети, а рибата е освободена на място.

*Варненски надзорници извършиха ру­тинна проверка на търговски обекти в мор­ската ни столица. Установена е продажба на защитен вид есетрова риба без необхо­димите документи.

*Съставени са актове на бракониер, за­ложил 18 бр. кошове за раци на язовир „Йовковци“. Уловените в тях 1500 бр. от вида езерен рак са върнати във водата. ИАРА напомня, че езерните раци (Astacus leptodacticus) са забранени за улов в пери­ода на тяхното размножаване, а именно от 15 октомври до 15 май. Уловът им с вся­какъв вид мрежести риболовни уреди е забранен.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ