140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За 17-ти път ловен събор в Антоново

Антоново, Георги Ников

За 17 пореден път Сдружението на ловците и риболовците “Сокол” в град  Антоново проведе традиционния си ловен събор,който се състоя в гората на Тузлука.

Откривайки празника,председателят Димитър Димитов каза,че това е една добра форма на общуването на ловците между дружинките от района и се постига сплотяване на колективите.

Благодарение на големите грижи популацията на дивите прасета,които са основен лов в този край,са се увеличала двойно от преди седем години.Само през изминалия сезон са били отстреляни над 300 броя,значително е увеличена и популацията на благородните елени и сърните,което се дължи на постоянните грижи на ловците.

Осигуряват се достатъчни количества фуражи,с които се зареждат хранилките най-вече през трудните зимни дни,в районите в последно време се отглеждат и големи площи с царевица,слънчоглед и овес,където дивите животни намират добра хранителна база.

На събора присъстваха председателите на Ловнорибарските сдружения от Варна Колю Панайотов, от Велико Търново Димитър Йорданов,от Горна Оряховица Йордан Бобонков,от Дряново  Рачо Рачев и кметът на община Антоново Танер Али,който е член на дружинката в село Стеврек,които дадоха добра оценка на провеждания празник и на съвместната си дейност за издигане ролята на Националната ловнорибарска организация.

Проведени бяха и традиционните състезания по спортна стрелба,като в дисциплината “Скийт” победи Михаил Михайлов,член на дружинката в село Орач,следван от Танер Юмер от втория отбор на най-голямата дружинка в района в село Стеврек и Хюсеин Ахмедов от село Добротица.

В дисциплината стрелба по движеща се мишена победи Хакъ Басриев от дружинката в село Орач пред Димитър Иванов от село Изворово и Михаил Михайлов от село Орач.  в комплексното класиране първи са представителите на дружинката в село Орач,следвани от първия отбор на село Стеврек и от селоДобротица.

Индивидуалните победители получиха от председателя на сдружението Димитър Димитров грамоти и предметни награди,а в комплексното класиране – купи.

Съборът продължи с веселие и почерпки с пожелание за добър ловен сезон.За доброто настроение се погрижиха певицата  Владислава и музикалния специалист,нейния брат Тихомир Христозов.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол – 2001” – гр. Антоново
Пощ. код: 7970
Телефон: 22-54
Мобилен: 0887 401 332

Реклама

ЛОГО - СЛРБ