140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За есенната купа на Клуб „Българско гонче“ участваха 23 кучета

клуб българско гонче

Традиционно, всяка година на 22 септември в с. Баня, Панагюрско, се провежда турнира за работа на кучета по диво прасе в гатер. И това 22-ро издание бе организирано от Клуб „Българско гонче“ съвместно с ЛРС „Глиган“ гр. Панагюрище, под егидата на НЛРС–СЛРБ.

Носител на есенната купа 2023 на Клуб „Българско гонче“ стана Георги Мавров с гончето Ричо.

Съдии бяха Костадин Вранчев, Митю Точев и Васил Терзийски.

„Ричо е на 6 години и бе истински шампион заради отличната си работа – облайване на следата, намиране на прасето до секунди, упорито, непрекъснато облайване на място, преследване с лай и отзоваване“ – сподели съдийската оценка кинологът Митьо Точев, председател на Клуб „Българско гонче“. 

Десет от кучетата не успели да се впишат във времето за намиране на глигана – максимално доближен до реалния лов, и не издържали теста по правилника.

При останалите класирането е следното: Георги Мавров с гонче Ричо, Мартин Узунов с гонче Пирин, Петър Божиков с гонче Джили, Иван Воденичаров с ягдтериер, Георги Арбалиев с гонче Цезар, Мартин Узунов с гонче Балкан, Красимир Мутафов с гонче Панчо, Сабин Желязков с гонче Хънтър, Николай Николов с гонче Глог, Шефкет Кьормехмед с гонче Бръп, Иван Вранчев с гонче Блиц, Димитър Малинов с гонче Лора.

Класираните са отличени с купи и медали, а шампионът си тръгнал и с голямата награда – фотокапан Bolymedia 710MFP с включени оригинални батерии и карта памет 32 GB на стойност 450 лв., осигурена от генералния спонсор на състезанието Фотокапани България.

Инициативата за турнира на Клуб „Българско гонче“ е от 1997 година, а гатерът, където се провежда състезанието, е от 2001 година, откогато тази традиционна демонстрация се провежда – най-напред за пролетната купа през февруари, и за есенната през септември  

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ