Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За Купата на НЛРС-СЛРБ

Регионален турнир за Купата на НЛРС-СЛРБ за кучета, работещи със стойка и eпаньоли по системата „Св. Хуберт” се проведе в района на ЛРД-Бъта към ЛРС „Глиган” – Панагюрище. В него се включиха 14 участници от Пазарджик, Пловдив, Радомир, Брезник, Панагюрище и др.

Състезателите бяха разпределени в две батерии, като първите двама от всяко поле се класираха за баража, след който се определиха призьорите.

Победител в индивидуалната надпревара стана Димитър Тодоров от ЛРС „Марица 1999” – Септември с английски сетер, на много малка разлика в точките след него бе представителят на ЛРС „Сокол 1893” от Пазарджик Петър Ветренски с курцхар, а трети се класира също участникът от Пазарджишкото сдружение Борислав Димов с дратхар Донка.

В отборното класиране първи са Димитър Тодоров и Мирослав Филипов от ЛРС – Септември, а техни достойни подгласници бяха Петър Ветренски и Николай Неделчев от ЛРС – Пазарджик.

Купите, медалите и предметните награди за победителите връчиха председателят на комисията по кинология в Националната организация и член на УС на НЛРС–СЛРБ Даниел Тошков и председателят на ЛРС „Глиган” в Панагюрище Герман Кърпаров.

Всички състезатели успели да се наредят в призовата шестица се класират за финалите на националната надпревара за Купата на НЛРС–СЛРБ, която ще се проведе на 30 септември тази година в Габрово.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ