Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За първи път от три години у нас бе организирана Международна екстериорна киноложка изложба (CACIB)

киноложка изложба

На 6 и 7 април за първи път от 3 години у нас се проведе Международна екстериорна киноложка изложба (CACIB). Събитието бе организирано от Българската национална федерация по кинология и се състоя в Международния панаир в Пловдив, като за участие се записаха 400 кучета от 17 страни. Спонсор на проявата бе Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България.

киноложка изложба

Тъй като родната киноложка организация бе извън семейството на Международната федерация по кинология (FCI) в продължение на три години, такива важни за българските любители на различните породи кучета събития не се организираха. Затова интересът към изложбата на БНФК, която миналата година стана член на FCI,  бе огромен и имаше множество щастливи лица.

киноложка изложба

„Огромно е удоволствието да посрещнем запалените кинолози отново на наше мероприятие – сподели Георги Христозов, председател на БНФК. – Радвам се, че има толкова много кучета с техните собственици, което гарантира успеха на този киноложки празник, който липсваше на всички ни.“

На международната изложба участваха кучета от всичките 10 породни групи по FCI и бе сформира още една група с международно непризнати породи – българско гонче, български барак и българско овчарско куче.

киноложка изложба

Организирани бяха три ринга, в който съдийстваха чуждестранните съдии на FCI Петро Монтеан от Румъния, Руи Оливейра от Португалия и Никола Смолич от Хърватия.

киноложка изложба

За победителите НЛРС-СЛРБ осигури 138 купи с логото за 140 години Организирано ловно движение в България.

киноложка изложба

Най-добрите сред всички победители (BIS) в първия ден на това прекрасно събитие станаха:

BIS 1 –Бостън териер произведен в България.

BIS 2 – Неаполитански мастиф

BIS 3 – Американска акита

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ