Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За първи път разселиха зеленоглави патици в ЛРС-Дряново

патици дряново

За първи път СЛРД „Стринава“ в Дряново разсели 300 зеленоглави патици, които получи от НЛРС–СЛРБ по Националната програма за разселване на дивеч.

Акцията по пускането им бе в петък, 4 август, като патиците бяха разселени в ловностопанските райони на ловно-рибарските дружинки, чиито територии обхващат долината на река Янтра – ЛРД-Янтра, Скалско, Гостилица, Дряново втора, както и по Дряновска река и яз. „Геня“.

патици дряново

„Вече 19 години работя в ловно-рибарското сдружение и сега за първи път получаваме патици“ – каза ловният специалист на СЛРД „Стринава“ в Дряново Михаил Тодорчев, който, заедно с председателя на ЛРД-Гостилица Стефан Марев, разселиха 60 патици в ловностопанския район на гостиловската дружинка.

патици дряново

„Пуснахме патиците по река Янтра и на малкия язовир. Там има местни ята от години и се надявам, че ще сменим кръвта и подсилим популацията на зеленоглавите патици при нас – каза Стефан Марев. – Колегите ловци са много доволни, че в рамките на месец получихме освен фазани, и зеленоглави патици, които ще внесат разнообразие на дивечовото присъствие в района ни. Ще наблюдаваме развитието им и оцеляването им в природата.“ Той пожела „Наслука!“ на всички ловци у нас в първия ловен ден на новия сезон.

Ловците от ЛРД-Гостилица след лова на пъдпъдък ще открият сезона с богата трапеза на заслона до Овчарската чешма, която възстановиха преди години, за да им служи като място за отдих по време на лов в топлите и студени дни на зимата.

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ