140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За първи път разселват патици в Лудогорието

Разград, Георги Ников

Голям е стремежът на ловците от ЛРС в Разград да обогатяват все повече ловищата си с птици.

След като преди няколко месеца бяха разселени 840 фазана от основно стадо, преди седмица бяха доставени от стопанството в Русе още 640 броя на 90-дневна възраст,които са раздадени на 28 дружинки от района.

Птиците са много добри  и се пускат в най-подходящите местообитания,съобщи  Людмил Лилов,специалист по лова в сдружението.С това се изпълнява една голяма програма,като общият брой на разселяните през тази година фазани в тази част на страната са около 1500.

Също толкова бройки са и доставените  тримесечни яребици от стопанството в Сливен, за които  ловците полагат много добри грижи.Те са предоставени на 27 ловни дружинки и целта е увеличаване популацията и постигане на добра наситеност с птичи ята.

За първи път тази година разградското ловно сдружение достави от стопанството в град Луковит и 200 полудиви патици, които са 40-дневни и предоставени на десет ловни дружинки,които имат подходящи условия за доотглеждане.След това ще се пуснат във водоемите,които са под аренда на ловци, с това правим експеримент как ще се адаптират те при нашите условия и ако всичко е успешно може да се разчита да разселваме патици и други години,допълва Лилов. 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ