Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

За пет сезона Ерай Ахмед отстреля пет вълка

вълци Ерай Ахмед

Ерай Ахмед от ловно-рибарската дружина в с. Багрилци към ЛРС-Крумовград е отстре­лял 38-килограмов вълк единак. Черепът му е оценен от местното Държавно горско сто­панство с 41,55 точки. За трофея е получил сребърен медал. За пет сезона, откакто е ловец, Ерай Ахмед е отстрелял пет вълка.

Улучил е единака с един изстрел от около 115 метра. Дебнал го седем часа, докато попадне на мушка. От януари месец знае, че шета в района. Това му е втори вълк от нача­лото на годината. Първият е отстрелял в края на януари.

вълци Ерай Ахмед

Ерай Ахмед е ловец едва от пет години. За пет сезона е отстрелял пет вълка. Голяма­та му слабост са хищниците. От началото на година е повалил петдесет хищника – вълци, лисици и чакали.

Според наблюденията на Ерай Ахмед вълците в райо­на на ЛРД-Багрилци, в който той ловува, намаляват. Признак за това е, че се виждат все по­вече сърни с малки. Въпреки това, не крие притесненията си, че на територията на лов­но-рибарското сдружение са засичани глутници по десет и повече вълка. Почти всяка седмица има нападения на домашни животни. Попула­цията им се е увеличила след големите пожари в Гърция през миналото лято. Потърси­ли са спасение на наша тери­тория.

 Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ