140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Заловиха банда бракониери в Дунавските блата край Лом

Полицаи и горски спипаха група нелегални ловци в блатата край река Дунав в ломския край. Бракониерите са заловени с незаконно оръжие, съобщава в. “Труд”.

Във вторник към 15.55 ч. в Районното управление на полицията в Лом е получен сигнал за нерегламентиран лов в землището на крайбрежното село Орсоя. Пазители на реда и горски веднага заминали към мястото и открили пет високопроходими джипа със седем въоръжени мъже в тях. В един от автомобилите имало и убито с куршум в главата диво прасе.

В колите са били 47- годишните Живко Г. И Ивайло Й, Александър Р. на 32 години, , Марио Г. /25 г./, Пламен Н. , Цветан И на 41 години и 54 – годишният Йордан Л. . Всички мъже са от Лом и околните села и са членове на различни ловни дружинки. Сред тях има и известни в района бизнесмени.

Според осведомени ловците сформирали нелегална банда, която в работни дни си устройвала тайни сафарита и отстрелвала едър дивеч. Бракониерите са разпитани, оръжието им и боеприпасите са конфискувани. Убитото диво прасе е предадено за съхранение в горското стопанство в Лом.

На нарушителите ще бъдат съставени актове, най-вероятно ще бъдат отнети и ловните им билети, ще им се търси и наказателна отговорност, заявиха от полицията. Разследването на случая продължава.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ