Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Заловиха бракониери на сечище в землището на с. Радотина

Горски инспектори от Регионална дирекция на горите – София установиха нарушение на Закона за горите в землището на с. Радотина. Нарушението е установено след подаден сигнал на тел. 112 за незаконен добив на дървесина при проверка през вчерашния ден.

На пътя между селата Литаково и Радотина проверяващите установили два броя автомобила – джип и лека кола без регистрационни номера. При проверката е установено, че джипът е аварирал и в него има незаконно добити дърва за огрев. Самоличността на  нарушителите е установена и предстои сезиране на органите на МВР и образуване на административно-наказателно производство, като незаконната дървесина е задържана.

От началото на месеца след извършени проверки от служителите на РДГ-София са констатирани нарушения в общински гори в землището на с. Белица, Община Ихтиман. Извършена е и документална проверка, при която е констатирано, че за 4 от проверените подотдели има издадени позволителни за сеч и превозни билети, но в тях сеч не е извършвана. В 7 от проверяваните сечища е констатирана сеч на немаркирани дървета и изграждане на временни горски пътища, които не са отразени в технологичните планове. Проверките по случая продължават.

Служители на РДГ София, съвместно със служители на ДГС Сливница са проверили частен имот в с. Габер, Община Драгоман. Констатирано е наличие на 50 пр.куб. м незаконни дърва за огрев от цер и габър, които не са маркирани и за които не е предоставен документ, доказващ законния им произход. В хода на проверката са взети писмени обяснения от собственика на имота, като предстои установяване на обстоятелствата по случая и предприемане на съответните действия по образуване на административно- наказателно производство или сезиране на Прокуратурата.

В района на Община Драгоман проверките за съхранение на дървесина продължават, като РДГ София е потърсила съдействието и от органите на МВР.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ