140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Зам.-министър председателят Валери Симеонов: Националната ловна организация е стожер на българщината

Приветствие на Валери Симеонов при откриването на конференцията на тема „Въздействието на европейското земеделие върху лова и опазването на дивата природа“, провела се в хотел „Риу Правец“ в Правец:

„Приветствам всички участници в конференцията, която се надявам да даде началото на модел на разработване на по-ефективен модел за опазване на биоразнообразието в природата.

България е страна, надарена с невероятна природа. Този безценен ресурс е един от символите на националната ни идентичност – символ, който българите носят с гордост в сърцето си и който впечатлява всеки, докоснал се до него. Приносът на българските ловци и риболовци към околната среда чрез поддържане на дивеча и непрестанната грижа за природното богатство на България е изключителен. Тук е мястото да поздравя Националното ловно-рибарско сдружение като домакин на днешната среща със 120-годишнината на организацията.

Националната ловна организация е не само верен защитник на изконните традиции в лова – една от най-древните дейности по нашите земи, но и стожер на българщината и носител на висок патриотичен дух. Честит 120-годишен юбилей!

Бих искал да благодаря и на FACE, че избраха да проведат управителния си съвет в нашата страна. Радвам се, че можем да приветстваме представителите на европейските ловни общности на този престижен форум при това по време на българското предстедателство на ЕС.

Отговорността да работим за устойчивото управление на природните ресурси и стопасиването на дивеча е въпрос на национална, международна и обществена отговорност, на дълг пред нашите деца. Ценен компонент от областта на защитата на околната среда и основа на селскостопанското производство е биоразнообразието. Днес ЕС е изправен пред стратегически избор за дългосрочното бъдеще на земеделието си, селските райони и управлението на природните ни ресурси. В този контекст приносът на Общата европейска селскостопанска политика и нейната далновидност са безспорни.“

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ