Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Започна най-голямото европейско ловно изложение в Дортмунд

Заместник-директорът на Североизточното държавно предприятие инж. Петър Ганев и ръководителите на държавните ловни стопанства в обхвата на предприятието взеха участие в най-голямото европейско ловно изложение в германския град Дортмунд. Изложението JAGD & HUND събира от 30 януари до 4 февруари почитателите на лова, кучетата и природата от целият свят. С всяка изминала година броят на участниците в панаира се увеличава, като посетителите могат да се запознаят с новостите при ловната екипировка, оръжие и оптика, ловни кучета, ловни пътувания и туризъм, автомобили с висока проходимост и мн.др.

Тази година общият щанд от българска страна беше подготвен от МЗХГ, ИАГ и ЮЗДП и бе разположен на площ от 50 квадратни метра. На официалното откриване на изложението присъства зам.-министърът на МЗХГ Атанас Добрев, както и представители на шестте държавни предприятия. В българския павилион посетителите имаха възможност да видят трофеи от всички видове едър дивеч, които се среща в пределите на страната ни. Щандът беше разделен на две, като в едната му половина Ути Бъчваров приготвяше типични за балканската кухня специалитети с дивечово месо.

През миналата година подредбата на българския павилион беше дело на експертите от СИДП, които и сега представиха пред посетителите възможностите за лов в областите Шумен, Варна, Търговище и Добрич. Благодарение на световните ловни изложения, в които участват експерти от предприятието, с всяка изминала година се увеличава броят на чуждестранните ловци, които избират България, за да ловуват, знаейки, че със сигурност ще отнесат не един трофей в родината си.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ