140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Защо в трудни моменти търсим кучето?

Когато бедствия и трудни моменти връхлетят ежедневието на човека, той често се обръща за помощ не към кого да е, а към кучето. То идва на помощ в различни ситуации – бедствия, спасителни акции, травматични събития и загуба на близки.

Така например след стрелбата в Орландо, когато загинаха десетки хора, екип от 11 кучета е изпратен в помощ на хора, загубили свои близки и приятели. Става дума за същата група кучета, използвани след бомбите в Бостън и стрелбата в Санди Хук.

“Те помагат на хората да се успокоят и отпуснат”, казва Тим Херцнер, президент на LCC Comfort Dogs. Кръвното налягане се понижава, когато имате домашен любимец. Освен това се чувствате по-добре и започвате да споделяте, допълва Херцнер. Кучетата са добри слушатели и не съдят, освен това умеят да пазят тайни, смята още експертът.

Специално тренираните лабрадори Голдън ретривър идват от 7 щата –  Илинойс, Айова, Уисконсин, Небраска, Тенеси, Южна Каролина и Тексас, сочи информация на сайта на компанията. Други 60 кучета посещават пациенти и семейства в 6 болници в Орландо за терапевтични сеанси.

Вярвам, че кучетата са по-чувствителни към човешките емоции, в сравнение с други животински видове, казва Дебора Кюстанс, автор на книги.

По profit.bg/news

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ