140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Живо агне за победителите в турнира по ловна стрелба на ЛРС-Попово

ловна стрелба попово

Въпреки трудните времена на недоимък и какви ли не ограничения в живота, в поповското сдружение спазиха традицията да организират дружествено състезание по ловна стрелба и с него да отбележат началото на новия ловен сезон.

На стрелковия комплекс в кв. Сеячи се събраха 12 ентусиазирани отбора от по двама състезатели, а имаше и индивидуално участие.

ловна стрелба попово

Ловците премериха сили и точност в дисциплината „Бягащ заек“. Най-достойни за приза „шампиони“ отново се оказаха младите ловци от с. Садина Георги Михайлов и Иван Иванов. Те вземат отличието за трета поредна година.

Е, за всички стана ясно, че тези младежи наистина имат точно око. Достойни техни подгласници станаха ловците Бончо Маринов и Петър Бонев от с. Конак, а на третата позиция се наредиха стрелците от гр. Опака.

В индивидуалната надпревара битката се оказа особено ожесточена. В крайна сметка съдиите обявиха двама победители – Георги Михайлов от с. Садина и Валентин Василев от с. Ломци. Това е четвърта поредна победа в дружествения турнир за младока Георги Михайлов.

За шампионите от с. Садина традиционната награда е живо агне, връчена от ръководителя на сдружението Петър Петров. Индивидуалните призьори бяха наградени с патрони.

ловна стрелба попово

Състезанието се превърна в пореден празник на поповските ловци, във възможност за приятелски срещи и „сверяване на часовника“ в стрелбата. Защото ловът на пернати изисква бърза реакция и точност. Със „сватбарски“ изстрели пъдпъдъци и гургулици не падат…

Впрочем, още в първите дни от ловния сезон последствията от това силно представяне на дружественото състезание по ловна стрелба се видяха в реалността. Ловците от с. Ломци отстреляха най-много пъдпъдъци на фона на скромната слука откъм отстрел в сдружението.

Е, кой ще отрече, че този турнир е полезен и има своето значение за ловната подготовка на местните хора.

Отборно класиране:

1. ЛРД-с. Садина

2. ЛРД-с. Конак

3. ЛРД-гр. Опака

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ