Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Златен медал за ловец от Арбанаси

Няма как да не е доволна ловната дружина във великотърновското село Арбанаси от този съботен ловен излет. И преди това тя имаше слука, но досега от началото на октомври не й се беше случвало да отстреля такъв голям глиган. А Илия Клинчев, който си пада повече по птичия лов и не е от най-редовните участници в ловните излети за едър дивеч, не очакваше, че точно днес, след 33 години ловджилък, ще му се отдаде случай да гръмне първото си диво прасе.

Когато кучетата на дружината подгонват животното, ловецът стреля по него. Изпразват пушките си и други ловци, но после се оказва, че от трите попадения в глигана решаващият изстрел, най-точният е на Илия. Ловният излет е прекратен и всички участници в ловния излет се събират, за да се порадват на падналия дивеч, който впечатлява и с размерите си – 240-250 кг, и с големите глиги.

Седемгодишното животно е толкова тежко, че се налага осем ловци да го влачат до мястото, където ще го разфасоват. Когато изваждат глигите, те се оказват с дължина 23 см. За тях Илия Клинчев получава златен медал.

 

Повече информация в следващите броеве на в. “Наслука”

 

Милка Денева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ